2013 yılından önce, Türkiye ve Dünya sinemasından ödüller kazanan ve merakla beklenen birçok film, Türkiye'de hiç gösterim şansı bulamıyor ya da vizyonda çok kısa süre kalıyordu. Sinema aşkıyla çekilmiş iyi filmlerin gösterildiği bağımsız sinema salonları ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle dijital teknolojiye geçmekte zorlanıyordu.

Bu gidişatın doğal bir sonucu olarak, festivaller dışında, ulusal ve uluslararası bağımsız filmlerin seyirciyle buluşması olanaksız hale gelmişti.

İşte durum tam da böyle iken; KARİYO & ABABAY VAKFI ve bağımsız filmlerin dağıtımcısı BAŞKA SİNEMA DAĞITIM, bu sorunlara çözüm üretmek, bağımsız filmlere gösterim imkanı ve mekanı yaratmak, sinemaseverlere yepyeni ve farklı bir sinema deneyimi sunmak için "BAŞKA SİNEMA"yı hayata geçirdiler.

"BAŞKA SİNEMA" sinemaseverlerin sabırsızlıkla bekledikleri filmleri artık yıl boyunca erişebilir kılıyor ve gün boyu her seansta farklı bir filmin antraksız olarak izlenebileceği salonlarla izleyiciye seçme özgürlüğü sunuyor. "BAŞKA SİNEMA" yarattığı farklılıkla sinemaseverleri bir keşif yolculuğuna çıkarıyor.

"Bize Her Gün Festival!" mottosuyla yola çıkan "BAŞKA SİNEMA", 1 Kasım 2013'te başlayan gösterimlerle ilk aşamada İstanbul ve Ankara'da bulunan 4 salonla seyirci karşısına çıktı. 2018 yılına varıldığında "BAŞKA SİNEMA" ülke geneline yayıldı ve kendi seyirci kitlesini yarattı.

"BAŞKA SİNEMA" halen İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya ve Diyarbakır'ın da aralarında olduğu toplam 16 kentte, 33 adet Başka Sinema Salonu'nda gösterimlerini sürdürüyor.

Vakfımız, 2013'den beri "BAŞKA SİNEMA"nın daimi sponsorudur.

Vakfımız, ayrıca "Başka Sinema Ayvalık Film Festivali"nin ana sponsorluğunu üstlenmiştir.

5-10 Ekim 2018 tarihinde Vakfımızın ana sponsorluğunda 1.Başka Sinema Ayvalık Film Festivali ve 4-9 Ekim 2019 tarihinde ise 2. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali gerçekleşmiştir.

Sosyal Medyada Başka Sinema

MEDYADA "BAŞKA SİNEMA"

BAŞKA SİNEMA'nın doğuşu basında geniş yer aldı.