MEHMET AÇAR

1963 yılında doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema /TV Bölümü?nde Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1989 yılından itibaren basın sektöründe çalışmaya, dergi ve gazetelerde film eleştirileri yazmaya başladı. 12 yıl boyunca Sinema dergisinin genel yayın yönetmenliğini sürdürdü. Anarşik Rehavet adlı öykü kitabı ile Siyah Hatıralar Denizi, Hayatın Anlamı ya da Akhisarlı Hasan Tütün'ün Maceraları, Çok Uzaklarda Bir Yaz ve Kayıp Hasta adlı romanları yayımlandı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda film analizi ve film kuramı üzerine dersler veren Mehmet Açar, halen Habertürk'ün sinema yazarıdır.


GAYE BORALIOĞLU

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sistematik felsefe ve mantık okudu, aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Gazeteci, reklam yazarı ve senaryo yazarı olarak çalıştı. Atıf Yılmaz'ın yönettiği Eylül Fırtınası adlı filmin, Bir İstanbul Masalı, Hırsız-Polis, Bıçak Sırtı gibi tanınmış dizilerin senaryolarını yazdı. "Mi Hatice" adlı öyküsü kısa film oldu ve çeşitli festivallere katıldı. Hepsi Hikâye, Meçhul, Aksak Ritim, İçimdeki Ses, Mübarek Kadınlar, Dünyadan Aşağı ve Ümit Kıvanç ile ortak yaptıkları Haysiyet adlı kitapları vardır. Aksak Ritim ile 2011 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü Mansiyonu'nu, Mübarek Kadınlar ile 2015 Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü, Dünyadan Aşağı ile Duygu Asena Roman Ödülü'nü kazandı. Öyküleri ve kitapları başta Almanca ve Arapça olmak üzere çeşitli dillere çevrildi.


MAHMUT FAZIL COŞKUN

Yönetmenliğe 2000 yılında televizyon belgeselleriyle başladı. 2009'da yılında çektiği ilk uzun metraj filmi Uzak İhtimal 38. Rotterdam Film Festivali'nde büyük ödüle layık görüldü. Uzak İhtimal, İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödülleri de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. İkinci filmi Yozgat Blues (2013) dünya prömiyerini 61. San Sebastian Film Festivali'nde yaptı. Yozgat Blues 20. Adana Altın Koza Film Festivali ve 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ve 18. Sofya Film Festivali'nde En İyi Balkan Filmi ödüllerini aldı. Dünya prömiyerini 71. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yapan, yönetmenin üçüncü uzun metraj filmi Anons, festivalin Orizzonti bölümünde yarıştı ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Anons bugüne kadar ulusal ve uluslararası festivallerde on beşin üzerinde ödül aldı.



GÜRCAN KELTEK

İzmir'de doğdu. DEÜ GSF Sinema bölümünden mezun olduktan sonra bir süre uzun metraj filmlerde asistanlık yaptı, reklam filmleri çekti. Ardından Visions Du Réel ve Viennale gibi pek çok festivalde gösterilen ilk kısa filmi Fazlamesai'yi (2012) çekti. Orta metraj filmi Koloni (2015) ilk gösterimini FIDMarseille'de yaptı. İlk uzun metraj filmi Meteorlar (2017) başta Locarno Film Festivali'nde En İyi İlk Film Ödülü ve Boccalina d'Oro Eleştirmenler Ödülü olmak üzere dünya festivallerinde pek çok ödül kazandı. İlk gösterimini yine Locarno Film Festivali'nde yapan kısa filmi Gulyabani (2018) İngiltere'de Tate Modern Müzesi'nde sergilendi. Halen 2019 yılında Cannes Film Festivali Cinefondation Proje Geliştirme Atölyesi'ne seçilen ikinci uzun metraj filmi Yeni Şafak Solarken üzerine çalışmaktadır.



DAMLA SÖNMEZ

İstanbul'da doğdu. Sorbonne Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde burslu okudu. Londra Dramatik Sanatlar Okulu'nda (LSDA) Jill O'Dowd'un atölyesine katıldı, New York'taki Black Nexxus Academy'den Stuart Barney ile çalıştı. İlk kez Bornova Bornova (2009) filminde rol aldı, Antalya ve Ankara Uçan Süpürge festivallerinde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini ve Sadri Alışık ödülünü kazandı. Deniz Seviyesi'ndeki (2014) rolüyle Milano ve Adana film festivallerinde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini, Sibel (2018) ile 11 En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı. Rol aldığı diğer filmler arasında Çakal (2013), Kurtuluş Son Durak (2012), Uzun Hikâye (2012), Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013), Ayla (2017) ve Taksim Hold'em (2017) bulunuyor. Netflix US için çekilen Empires Rising: Ottoman dizisinde rol aldı. 2018'de Don't Get Me Wrong But (2019) ve Second Night (2019) kısa filmleri ile yapımcılığa adım attı.