CEYLAN ÖZGÜN ÖZÇELİK

1980 doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Yaklaşık on dört yıl televizyon programcılığı ve sinema yazarlığı yaptı. İlk uzun kurmaca filmi KAYGI, dünya prömiyerini 2017'de Berlin Film Festivali'nde Panorama Special seçkisinde gerçekleştirdi. SXSW'dan Gamechanger Ödülü'yle dönen KAYGI kırktan fazla uluslararası festivalde gösterildi. Özçelik, bir kısa kurmaca, bir uzun belgesel ve bir uzun kurmacadan oluşan yeni projesi Cadı Üçlemesi'ni geliştirmek üzere; Medienboard konuk sanatçı programıyla Berlin'e ve SFFILM senaryo fonuyla San Francisco'ya davet edildi. "Film Yapımında Ekiple İletişim" seminerleri veriyor. 

DENİZ AKÇAY KATIKSIZ

1981 İzmir doğumlu. Ege Üniversitesinde Sinema Eğitimi aldı. Londra'da digital filmmaking ve editing eğitimi aldı. 2000 yılından beri çeşitli televizyon dizilerinde senaryo yazarı, yapım şirketlerinde danışman ve çeşitli kuruluşlarda senaryo yazarlığı eğitmeni olarak çalışmaktadır. Dünya prömiyerini Venedik'te yapan ilk uzun metrajlı filmi Köksüz ile İstanbul FF'de En İyi İlk Film, Adana FF'de Yılmaz Güney Ödülü başta olmak üzere çeşitli festivallerde ödüller aldı. 

EMRE ERKMEN

Emre Erkmen 1975'te Istanbul'da doğdu. 1999-2004 yılları arasında Berlin Film Akademisi (dffb)'de Görüntü Yönetmenliği eğitimi aldı. Bu süreçte (Krzysztof Kieslowski, Jean-Luc Godard, Martin Scorsese, Eric Rohmer vb) dünya sinemasının değerli yönetmenleriyle çalışmış Michael Ballhaus, Slawomir Idziak, Sophie Maintigneaux gibi önemli görüntü yönetmenlerinin öğrencisi oldu. Eğitiminin son yılında görüntü yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj film olan yönetmen Kutluğ Ataman'ın "İki Genç Kız" adlı filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 2010'da Zeki Demirkubuz'un "Kıskanmak" filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Berlin Film Festivali'nde dünya galasını yapan Aslı Özge'nin "Hayatboyu" filmiyle de 2013'te İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerini kazandı. 2019 yılında Berlin Film Festivali ana yarışma seçkisinde yeralan, İstanbul ve Sofya Film Festivallerinde en iyi film seçilen, Emin Alper'in "Kızkardeşler" filmiyle de Siyad Eleştirmenler Birliği tarafından verilen yılın "En iyi Görüntü Yönetmeni Ödülü"nü kazandı. Erkmen, Güney Afrika'dan İsveç'e, İskoçya'dan Irak'a kadar birçok ülkede 20'den fazla uzun metraj film ve belgeselde, onlarca kısa film ve sanat işlerinde görüntü yönetmenliği yaptı. Bu filmler birçok uluslarası festivalde gösterildi ve dünyanın birçok yerinde seyirciyle buluştu. Halen Berlin'de ve İstanbul'da yaşamaktadır.


PINAR ÖĞÜNÇ

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 1997 yılından beri çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör, köşe yazarı olarak çalışıyor. 2008'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin seçtiği "En İyi Röportaj Ödülü"nün ve 2015'te Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Evrim Alataş adına verdiği "Ayrımcılığa Karşı Ödül"ün sahibi oldu. Senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini yaptığı kısa film "Evbark", 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde kurmaca dalında "En İyi Film Ödülü"nü aldı. Jet Rejisör (söyleşi, İletişim Yay.), İnce İş (söyleşi, İletişim Yay.), Asker Doğmayanlar (söyleşi, Hrant Dink Vakfı Yay.), Aksi Gibi (hikâye, İletişim Yay.), Beterotu (hikâye, İletişim Yay.), Cotturuk Defterleri (çocuk, CanÇocuk) kitaplarının yazarı.


TİLBE SARAN

Tilbe Saran, 21 Mayıs 1961'de, İstanbul'da doğdu. St. Benoit Fransız Lisesi'nin ardından İstanbul Belediye Konservatuvarı'nın Tiyatro Bölümü'nden, sonra da İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Profesyonel tiyatro yaşamına öğrencilik yıllarında, 1984'de Kenter Tiyatrosu'nda başladı. 1986'da Dormen Tiyatrosu'nda sahnelenen "Hangisi Karısı" oyunundaki rolüyle ilk ödülünü aldı. 1989-1995 yılları arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosunda sahneye çıktı.
1995'te Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu kurdu. 1995-2004 yılları arasında bu tiyatronun İstanbul, Beyoğlu'ndaki sahnesinde Türkiye prömiyeri yapan yedi oyunda başrol üstlendi. Bu dönemde Kenter Tiyatrosu yapımı olan iki oyunda da rol aldı.
2005 yılından sonra Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'yla çalışmaya başladı. Fransa'daki Türkiye Sezonu çerçevesinde, 2009-2010 yıllarında Paris'te sahnelenen, Sedef Ecer'in yazdığı "Sur Le Seuil - Eşikte" adlı oyunda rol aldı. Oyun 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin konuğu olarak Türkiye'de okuma tiyatrosu şeklinde oynandı.
2011 yılında metninin oluşmasından sahnelenmesine kadar katıldığı "Düğün" adlı oyunun yönetmenliğini yaptı. Aynı yılın Mayıs ayında İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Trinity College'de öncü bir yazar olan Sevim Burak'ın "Yanık Saraylar" adlı yapıtından bölümleri İngilizce okurken metindeki karakterleri canlandırarak tek kişilik bir gösteri sahneledi.
1985 yılından bu yana tiyatro, sinema ve TV dizisi çalışmalarını bir arada sürdüren, aynı zamanda seslendirme ve sunuculuk yapan, şiir okumalarına katılan Tilbe Saran; 2014 yılı Eylül ayından itibaren 3 yıl boyunca Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri olarak görev aldı. Ayrıca Akademi İstanbul'un, Maltepe Üniversitesi'nin ve Kadir Has Üniversitesi'nin eğitim kadrolarında yer aldı ve halen de Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.