ÜMİT ÜNAL

Yönetmen, yazar. 1965'te doğan Ümit Ünal Teyzem (1986), Hayallerim, Aşkım ve Sen (1987) gibi sekiz filmin senaryo yazarıdır. Yönettiği ilk uzun metrajlı film 9 (2001) pek çok ödül almış ve 2003 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü için Türkiye'nin adayı olarak seçilmiştir. Anlat İstanbul (2004), Ara (2007), Gölgesizler (2008), Ses (2010), Nar (2011), Sofra Sırları (2018), Aşk, Büyü, vs (2019) gibi dokuz filmi yazıp yönetmiştir. Aşk, Büyü vs, 2020'de Ünal'a KAV Vakfı Yılın Yönetmeni Ödülü'nü getirmiştir. Beş kitabı yayımlanmıştır: Bir hikâyeler toplamı, üç roman ve bir otobiyografi. Resim çalışmaları da yapan Ünal iki kişisel sergi açmış, dört kitap resimlemiştir.

MÜGE TURAN

Müge Turan 2000’den itibaren Time Out Istanbul, Empire gibi çeşitli dergilerde yazarlık ve editörlük yaptı. 2008’den bugüne İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin Film Küratörü olarak çalışmaya devam ediyor. Toronto Üniversitesi Sinema bölümünde doktora adayı. FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) üyesi olarak Cannes'dan Toronto'ya çeşitli festivallerde jürilik yaptı. Bant, Bir+Bir, Altyazı gibi dergiler için yazı yazmayı sürdürüyor.

ONUR SAYLAK

12 Mayıs 1977’de Ankara’da dünyaya gelen oyuncu ve yönetmen Onur Saylak, Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümünde eğitimini tamamladı. Yuvadan Kuş Uçtu, Ne Seninle Ne Sensiz, Hisar Buselik, Yabancı Damat, Kod Ado Kaos, Asi, Nefes, Gönülçelen, Ağır Roman, Sensiz Olmaz, Hayat Ağacı, Hatırla Gönül, Vatanım Sensin, Çarpışma, Kuzgun ve Babil dizileriyle televizyon ekranında yer alan oyuncu, tiyatroda ise Getto, Üç Kuruşluk Opera, Arzu Tramvayı ve Evlat oyunları ile sahnede seyirciyle buluştu. Denizden Gelen, Mavi Dalga ve Rüzgarın Hatırları ve Sonbahar filmlerinde sergilediği performanslarla sinema seyircisinin büyük beğenisini kazandı. Yönetmenliğini yaptığı ilk kısa filmi Daha ile dünya çapında ödüller kazanan Saylak, Daha filmiyle de geniş kitlelere ulaştı. 2018 yılında yönetmen koltuğuna oturduğu Şahsiyet dizisiyle büyük beğeni toplayan Saylak hem oyunculuk hem de yönetmenlik kariyerine devam etmektedir.

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Sinema eleştirilerine haftalık ek olan Hürriyet Gazete Pazar'a başladı. Sinema.com sitesinin editörlüğünü yaparken Sabah ve Radikal gibi gazetelerde çalıştı, Milliyet Sanat dergisine yazdı. Halen Cumhuriyet gazetesi ve diğer kültür sanat yayınlarına yazıyor. Netpac üyesi ve SİYAD’ın FIPRESCI temsilcisidir ve ayrıca İstanbul Film Festivali danışma kurulundadır.

SELİM EYÜBOĞLU

Selim Eyüboğlu “Modernizm ve Postmodernizmin Sınırlarını Aşan Dört Film” başlıklı doktora tezini University of Kent at Canterbury’de Film Çalışmaları Bölümü’nde yazdı. Bu dönem zarfında University of Kent at Canterbury, Kent Institute of Art and Design ve The Polytechnic of Central London’da dersler verdi. Tezinin kabul edilmesinin ardından Varşova Üniversitesi Amerikan Çalışmaları Merkezi’nde ders verdi. İstanbul’a geri dönerek Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde dersler verdi. Halihazırda UFR Arts, philosophie, esthétique - Paris 8 Üniversitesi’nde ders veriyor. Aynı zamanda profesyonel bir film eleştirmeni ve “sinemasal fotoğraflar” üzerine çalışan bir fotoğrafçı.